Felnőtt fogszabályozás

Felnőtt fogszabályozás

Fogszabályozás

Felnőttkorban a fogszabályozás célja már nem csak az esztétika helyreállítása. Fontos szempont lehet egy korrekt fogpótlás készítésének előkészítése. Idősebb korban is lehetséges a parodontológiailag károsodott fogak újra sorba rendezése, ezáltal a mozgó, lötyögő fogak stabilizálódhatnak. Fogszabályozás lehetséges akár 60-70 éves korban is.

Rendelőnkben különös figyelmet szentelünk a fogak helyes pozícionálásának az állkapocs egészsége szempontjából is. A torlódott fogak nemcsak hogy nem szépek, de funkcionális problémákat is okozhatnak. A szabálytalanul álló fogakat nehéz tisztítani, ezért könnyebben szuvasodnak, és ezzel az íny egészségét is veszélyeztetik. A szép, tetszetős külső előnyt jelent mind a szakmai, mind a magánéletben. A mosoly arcunk meghatározó része, hiszen egy szabályosan álló fehér fogsor jó benyomást kelt már az első pillanatban. A rosszul álló fogak akár állcsontelváltozásokat is okozhatnak kamaszkorban, vagy már azt megelőzően is, ami az arc szimmetriájára és az arc szépségére, a profilra, a mosoly képére hatással van.

Manapság megoldott a fogszabályozó készülék eltüntetése, a fogak belső felére ragasztása a külső oldal helyett, így azoknak sem kell lemondani erről a fantasztikus lehetőségről, akik nem szeretnék, hogy nyilvánvalóvá váljon fogaik szépülése, vagyis hogy ne látsszanak a fogakra ragasztott tappancsok. Lehetőség van bracketmentes fogszabályozásra kivehető átlátszó sínekkel is.

Kezelés menete

Az első találkozáskor felmérjük az Ön igényeit, ezután megvizsgáljuk a fogazatot és az egész rágóapparátust. Ha szükséges, röntgenfelvételeket készíttetünk, és egy második alkalommal lenyomatot veszünk. Ezután tájékoztatunk a kezelési lehetőségekről, és árajánlatot adunk.

Láthatatlan készülékek

A felnőttek jogos igénye, hogy környezetük ne is sejtse a kezelést. Számukra kínálunk Invisalign- és top minőségű belső nyelv felőli fogszabályozó kezeléseket.

Invisalign típusú készülékek-Business fogszabályozás

Kényelmes és teljesen láthatatlan. A munkahelyen nem is sejtik, hogy fogszabályozás folyik. Fontos megbeszélésekre, meetingekre észrevétlenül eltávolítható.

Fogak belső felszínére rögzített fogszabályozó készülékek-Business fogszabályozás

A külső rögzített készülék tökéletes alternatívája a belső felszínre (lingválisan) ragasztott fogszabályozó. Kívülről észrevehetetlen!
Az általam alkalmazott készülék lágy erőkkel dolgozik, és az önzáró (önligírozó) készülékek előnyeivel rendelkezik: gyorsabban halad a kezelés, kevesebb érzékenységgel jár, ritkábban kell kontrollra járni. Pontos kezelési terv alapján készül, gyönyörű eredményeink vannak!

Külső rögzített készülékek

Klasszikus kezeléseket kínálunk. Bracketek nagy választéka áll a kedves páciens rendelkezésére: fém- és esztétikus hagyományos bracketek, és a külső kezelések legújabb fejlesztései, az önzáró fogszabályozó készülékek. Ezekből is választható fém vagy esztétikus készülék. Az önzáró készülékek előnye, hogy általában gyorsabb a kezelés, a fogak kevésbé érzékenyek és a fogak könnyebben tisztíthatóak a bracketek mellett.

Fogszabályozási mini-implantátumok

A fogszabályozás új fejlesztései, amik nagyban segítik a korrekt kezelés megvalósulását. Preprotetikai, vagyis a fogpótlás elkészítését megelőző fogszabályozó kezelésekben nagy segítség-lehetővé teszi, hogy ne kelljen teljes fogszabályozót hordani. A mini-csavart a fogak mellé kell helyezni, majd a kezelés végén eltávolítani. Előnyük abban van, hogy a nem kívánt mellékhatásokat kiküszöbölik, így segítségükkel javul a kezelés minősége.

Felnőttkori prevenció a fogszabályozásban

Gyakran előfordul, hogy valamelyik nagyőrlő fog hiányzik. Ha már gyermekkorban eltávolították, a megmaradt fogak valószínűleg elvándoroltak, és bizonyos esetekben súlyos mellékhatásokat okozott a maradék fogazaton annak a fognak a hiánya. Ezek a következők: szomszédos fogak rés felé dőlése, felső antagonista fog kiemelkedése (ún. extrúziója), több fog együttes hiánya esetén a frontfogak előre dőlhetnek. Középvonal-problémák is jelentkezhetnek. Sajnos ezeknek a hatásoknak a következményeként a hiányt határoló fogak is hamarabb kihúzásra kerülnek, mintha a foghiányt ellátták volna. Gyermekeknek és felnőtteknek is kínálunk fogszabályozási részárásos kezeléseket rögzített fogszabályozó készülékkel, szükség szerint mini-implantátumokkal.